előkészítés macskák számára

Macskabiztosság könnyedén

MACSKÁK

2019/04/22

Becsült olvasási idő: 3 perc

A macskák kíváncsi lények. Ösztönös és játékos természetük kint a kertben rendben is van, de bent a lakásban sok bajba kerülhetnek. Amikor otthonod macskabiztossá tételéről van szó, az aranyszabály a következő: gondolkodj úgy, mint egy macska. Ha tudod, hol szeretnek játszani és elbújni, elkerülheted, hogy bajuk essen. Íme egy gyors útmutató, amely segít, hogy macskád biztonságban legyen:

macskabiztos ház

FÜRDŐSZOBA

Sok olyan dolog, ami a fürdőszobában található, a macskák számára mérgező. A gyógyszereket, tisztítószereket és piperecikkeket mindig elérhetetlen helyen kell tartani. A vécéülőkét mindig le kell hajtani. A macskák szeretnek mászni, és az utolsó dolog, amire szükséged van, hogy a cicád beleessen a WC-be. Ha a macska megtanulja, hogyan kell ajtót nyitni (ami sokuknak sikerül), érdemes megfontolni, hogy gyermekzárat szerelj fel minden olyan ajtóra, amit nem szabad kinyitnia.


MOSÓKONYHA

Mindig ellenőrizd a mosógépet és a szárítógépet, mielőtt bekapcsolnád őket. A macskák szeretnek meleg helyeken aludni, például ezeknek a gépeknek a belsejében vagy a tetején. A fürdőszobai szerekhez hasonlóan a mosószereket, fehérítőket és egyéb vegyi anyagokat mindig tartsd a macska számára elérhetetlen helyen.


ABLAKOK

A redőnyök, függönyök és lógó zsinórok potenciális veszélyforrást jelentenek. Gondoskodj a lógó zsinórok rögzítéséről, hogy macskád elkerülje a bajt. Ha cicád a lakásban tartózkodik, érdemes gondoskodnod arról, hogy minden ablakot és árnyékolót megfelelően rögzíts, hogy macskád ne tudjon kiszökni.

hogyan lehet macskabiztos a házunk

SZEMETESEK

Fontos, hogy a szemetesnek stabil fedele legyen, és a kis szemeteseket is tartsd a macska számára elérhetetlen helyen. Egy kíváncsi macska felboríthatja az éles tárgyakkal, például csirkecsontokkal és konzervdobozokkal teli kukát, amelyek mind nagy kárt okozhatnak. Egy biztonságos fedél megakadályozza, hogy macskája bármihez is hozzáférjen, ami veszélyes.


BÚTOROK

A macskák imádnak szűk, zárt helyekre bepréselődni, és könnyen beszorulhatnak a bútorokba, kanapékba és fiókokba. Óvakodj a fekvőfotelektől, mivel a macskák szívesen fészkelik be magukat a meleg, sötét helyekre. Amikor kinyitod vagy összezárod a fekvőfotelt, ellenőrizd, hogy a macskád nincs-e alatta vagy benne.


ELEKTROMOS KÁBELEK ÉS KONNEKTOROK

A macskák figyelmét könnyen elvonják az olyan dolgok, mint a fonalak és zsinórok, így az elektromos kábelek jelentős kockázatot jelentenek. A macska nem csak hogy belegabalyodhat a kábelekbe, de az elektromos vezetékek áramütést is okozhatnak a macskának, ha rángatja vagy húzogatja őket. Az elektromos aljzat megnyalása áramütést okozhat. Fontold meg konnektorfedelek beszerzését, hogy távol tartsd macskádat ettől a potenciális veszélytől.  

Macskatulajdonosnak lenni nem mindig könnyű. Ezek az aranyos kis szőrgombócok kétségtelenül sok gondot tudnak okozni, különösen, ha egyedül maradnak otthon. Szerencsére otthonod macskabiztossá tétele nem túl bonyolult. Ha betartod ezeket az egyszerű lépéseket, macskád biztonságban lesz.

AJÁNLOTT

 • 7 MÍTOSZ A KULLANCSOKRÓL

  A kullancsok igen apró, ám annál veszélyesebb élősködők, akiknek az élete függ attól, hogy állatok – például kutyák és macskák – vagy emberek vérét szívják. Ez elég „vámpírosan” hangzik, ugye? Talán ez az oka annak, hogy ennyi mítosz lengi körbe ezeket a kis lényeket, hiszen az emberek félelmükben előbb kezdenek el valótlanságokat kitalálni és azokban hinni, minthogy valóban megértsék és a helyén kezeljék a veszélyt.

  Tudj meg többet >>

 • Minden, amit a leptospirózis fertőzésről érdemes tudni

  Kutyatulajdonosként te is biztosan mindent megteszel, hogy megvédd négylábú barátodat. Sajnos azonban már a kertben vagy épp a helyi parkban is számos olyan veszély leselkedhet rá, amelyek komolyan károsíthatják kutyád egészségét. Az egyik ilyen a leptospirózis, ami egyre több országban jelent jelentős kockázati tényezőt.

  Tudj meg többet >>

 • Ezeket tartsd észben, hogy eredményes legyen cicád állatorvosi vizitje

  Ha macskádat állatorvoshoz viszed, az stresszes lehet. Olvasd el, hogyan készítsd fel macskádat az állatorvosnál tett látogatásra.

  Tudj meg többet >>

 • Ételek, amiket soha ne adj a macskádnak

  A kutyákkal ellentétben a macskák nem arról híresek, hogy a születésnapi tortákat vagy a felügyelet nélkül hagyott csirkés vacsorákat megdézsmálnák. Azt gondolod, hogy a macskádnak egyáltalán nincs ínyére az, amit te szoktál enni? El sem tudod képzelni, ahogy egy tábla csokoládéért vagy egy korty alkoholos italért kuncsorogjon?

  Tudj meg többet >>