10 elengedhetetlen felszerelés új cicádnak

MACSKÁK

2019/05/23

Becsült olvasási idő: 3 perc

Az új cicád nem egy kisméretű kutya, alapvető szükségletei, személyisége és szokásai egyediek. Fontos, hogy kéznél legyenek a megfelelő felszerelések, amikor hazaviszed új cicád. Az alábbi ellenőrzőlista segít abban, hogy könnyedén eligazodj az kisállatkereskedés macska-osztályán.

macska-fekhely

1. Etető- és itatótál

Válassz mosogatógépben mosható, acél, üveg vagy ólommentes kerámia etető- és itatótálakat, és tartsd őket elkülönítve, a kombinált tálak tartalma könnyen a másikba löttyen.  


2. Étel (konzerv/száraz)

Kérdezd meg a menhelyet vagy a tenyésztőt, hogy milyen tápot evett a macskád és ebből vásárolj többet. Mindig konzultálj állatorvossal, mielőtt cicádat új étrendre állítanád át! 


3. Alomtálca, macskaalom és alomlapát

Vásárolj olyan alomtálat, amely elég nagy ahhoz, hogy macskád szabadon mozoghasson és áshasson benne. Ne feledd, hogy ahogy a macskád nő, az alomtálcából is nagyobbra lesz szükség. Emellett fontold meg egy szagsemlegesítő beszerzését is, amely segít megőrizni otthonod tiszta illatát.  

macska-kaparófa

4. Nyakörv azonosító bilétával

Segítsd bundás kis barátodat nyakörvvel és naprakész azonosító címkével, hogy hazajusson. A nyakörvnek elég kényelmesnek kell lennie ahhoz, hogy rajta maradjon, de ne legyen annyira laza, hogy beleakadjon a bútorokba vagy a kerítésbe. Beszélj állatorvosoddal a mikrochip beültetéséről, ez az egyik legjobb módja a kóborlásra hajlamos macskák azonosításának.


5. Szállító eszközök

Olyan hordozóban vidd macskádat az állatorvoshoz vagy nyaralásra, amely kényelmes, és amelybe könnyű be- és kiszállni.


6. Karomvágók

A kiskedvenced körmei ápolást igényelnek. Az otthoni körömvágás azonban veszélyes, egy rossz mozdulat és fájdalmat, vérzést okozhatsz. Bízd ezt a műveletet szakemberre, keresd fel állatorvosodat! 


7. Macska fogkefe/fogkrém

A fogászati problémák megelőzése és a jó higiénia elősegítése érdekében rendszeresen ellenőrizd és mosd meg macskád fogait. 


8. Kefe vagy fésű

Kérd meg az eladót, hogy segítsen megtalálni a macskád szőrzetének megfelelő kefét vagy fésűt. A fésülgetés is ugyanúgy legyen a napi- vagy hetirendetek része, mint minden más ápolással kapcsolatos teendő


9. Kaparófa/játékok

Segíts a cicádnak új magaslatokra jutni valami szórakoztató és játékos dologgal. A macskák kedvelik a függőleges felületeket, különösen azokat, amelyeket kapargathatnak.  


10. Fekhely

Jelölj ki egy olyan helyet, ahol a cica összegömbölyödhet és aludhat. Javasoljuk, hogy magas oldalfalú ágyat válassz, hogy kényelmesen össze tudjon gömbölyödni alvási pozíciójába. Idősebb macskák esetében a fűtött ágyak ajánlottak a fájdalmak és ízületi problémák enyhítésére.  

Ezek a dolgok mind nagyszerűek egy új macska befogadásához, de ne feledkezzünk meg a legfontosabb dologról, a szeretetről. Reméljük, hogy macskád érkezése olyan lesz, amilyennek remélted. Sok szerencsét ehhez a gyönyörű utazáshoz az új legjobb barátoddal!   

AJÁNLOTT