kellékek-listája-új-kutyád-számára

Elengedhetetlen felszerelések új kutyádnak

KUTYÁK

2019/04/12

Becsült olvasási idő: 3 perc

Készen állsz arra, hogy üdvözöld a család új tagját, és nem tudod, hogy pontosan milyen kutyafelszerelésre van szükséged? Ne aggódj! Összeállítottunk egy ellenőrző listát a legjobb kutyakellékekből, hogy segítsünk neked és az újonnan befogadott kutyusodnak egy boldog és egészséges közös élet megkezdésében. 

kutyaeledel
 • Minőségi eledel: Vásárolj egy zacskónyit abból az eledelből, amelyet a kutyád jelenleg eszik, és egy zacskót (vagy dobozokat) abból a márkából, amelyre hosszú távon át szeretnél térni.  
 • Etető és itató tálak: A legjobb a mosogatógépben mosható acél vagy antimikrobiális etető- és itatóedény; kerüld a festett belsővel rendelkező tálak használatát.  
 • Edényalátét kisállatoknak: A tapadásmentes alátét segít, hogy az etető- és itatótálak a helyükön maradjanak, és megakadályozza a padló szennyeződését.  
 • Biztonsági gyermek kapu/rács: Ez segít a kutyának abban, hogy biztonságosan fedezhesse fel az új otthonát anélkül, hogy olyan helyiségekbe/az udvarra tévedne, amelyek tiltott területnek számítanak..  
 • Kisállat fekhely: Biztosíts a kutyának egy kényelmes helyet, ahol lefeküdhet és pihenhet, és győződjön meg róla, hogy az ágynemű biztonságos és mosható.   
 • Ketrec vagy hordozó: Akár az állatorvoshoz való szállításhoz, akár egy új kiskutya szobatisztaságra neveléséhez használod, bizonyosodj meg róla, hogy kutyádnak elegendő helye legyen ahhoz, hogy kényelmesen felállhasson és mozoghasson.   
 • Nyakörv bilétával és póráz: Kutyádnak szüksége lesz egy kényelmes nyakörvre, bilétára és biztonsági zárral ellátott pórázra. A méret akkor megfelelő, ha két ujjadat be tudod csúsztatni a nyaka és a nyakörv közé. Érdemes beszélni állatorvosoddal a kölyökkutya mikrochippel való ellátásának előnyeiről is; ez hasznos, ha kutyád esetleg elveszne vagy ellopnák.  
 • Elsősegélynyújtási kellékek: Állítsd össze saját kisállat elsősegélycsomagodat, vagy vásárolj egyet a helyi kisállatboltban.   
 • Szöszhengerek: Ha kutyád vedlik, ezek gyors megoldást kínálnak a ruhák, kanapék és székek tisztítására.   
 • Szobatisztasági alátétek/Kutyaürülék összegyűjtéséhez szükséges kellékek: A tisztasági alátétek hasznosak a szobatisztaságra szoktatás során, az ürülékgyűjtő zacskók pedig elengedhetetlenek, ha a kölyök már megtanulta, hogy a szabadban végezze el a dolgát.   
 • Kiképző játékok és jutalomfalatok: Akár 6 hónapos, akár 6 éves a család legújabb tagja, mindig taníthatsz neki az új trükköket, és dolgozhatsz azon, hogy szorosabb kötelék alakuljon ki kettőtök között. Feltétlenül szerezz be néhány szórakoztató játékot és különböző ízű jutalomfalatokat.  
 • Ápolási kellékek: Minden fajtának mások az ápolási igényei, de minden kutyának szüksége van samponra, valamint fogkefére és fogkrémre, fésűre és körömcsipeszre.     
 • Tárolók: Kosarak és vödrök segítségével rendben tarthatod kutyád eledelét, jutalomfalatjait, pórázait, ápolási kellékeit és játékait.  
 • Kutyagondozási kézikönyv: Szánj időt arra, hogy valóban megismerd a kutyád fajtáját, hogy mindketten könnyedén és élvezettel vághassatok neki az új utazásnak.

Sok szerencsét az új kutyához vagy kölyökkutyához! Biztosak vagyunk benne, hogy ez csak a kezdete egy gyönyörű, új barátságnak. 

AJÁNLOTT

 • 7 MÍTOSZ A KULLANCSOKRÓL

  A kullancsok igen apró, ám annál veszélyesebb élősködők, akiknek az élete függ attól, hogy állatok – például kutyák és macskák – vagy emberek vérét szívják. Ez elég „vámpírosan” hangzik, ugye? Talán ez az oka annak, hogy ennyi mítosz lengi körbe ezeket a kis lényeket, hiszen az emberek félelmükben előbb kezdenek el valótlanságokat kitalálni és azokban hinni, minthogy valóban megértsék és a helyén kezeljék a veszélyt.

  Tudj meg többet >>

 • Minden, amit a leptospirózis fertőzésről érdemes tudni

  Kutyatulajdonosként te is biztosan mindent megteszel, hogy megvédd négylábú barátodat. Sajnos azonban már a kertben vagy épp a helyi parkban is számos olyan veszély leselkedhet rá, amelyek komolyan károsíthatják kutyád egészségét. Az egyik ilyen a leptospirózis, ami egyre több országban jelent jelentős kockázati tényezőt.

  Tudj meg többet >>

 • Ezeket tartsd észben, hogy eredményes legyen cicád állatorvosi vizitje

  Ha macskádat állatorvoshoz viszed, az stresszes lehet. Olvasd el, hogyan készítsd fel macskádat az állatorvosnál tett látogatásra.

  Tudj meg többet >>

 • Ételek, amiket soha ne adj a macskádnak

  A kutyákkal ellentétben a macskák nem arról híresek, hogy a születésnapi tortákat vagy a felügyelet nélkül hagyott csirkés vacsorákat megdézsmálnák. Azt gondolod, hogy a macskádnak egyáltalán nincs ínyére az, amit te szoktál enni? El sem tudod képzelni, ahogy egy tábla csokoládéért vagy egy korty alkoholos italért kuncsorogjon?

  Tudj meg többet >>