Kisállatok karácsonya - 5 tipp, amellyel különlegessé teheted az ünnepeket kedvenced számára

Hamarosan itt a karácsony, és lázasan készülődünk arra, hogy gyertyafénnyel, ajándékokkal, kellemes családi összejövetelekkel és ínycsiklandó menüvel ünnepeljük az év egyik legkülönlegesebb időszakát. Négylábú kedvenceink is átadják magukat az ünnepi hangulatnak, a legtöbb kisállat-tulajdonos pedig bevallottan apróbb ajándékokkal is készül a kedvence számára. A fa alá rejtett kedvességeken kívül viszont számtalan módja van még, hogy különlegessé tegyük kisállatunk karácsonyát: az extra sétáktól a bekuckózásig, összegyűjtöttünk néhány ötletet arra, hogy hogyan tehetjük kivételessé számukra ezt az időszakot.

1. Fő a biztonság!
A gyertyák, csillagszórók és fényfüzérek elengedhetetlen kellékei a hamisítatlan karácsonyi hangulat megteremtésének, de ha a kisállatok is a közelben vannak, akkor fokozottan figyeljünk rájuk, hogy elkerüljük a baleseteket. A karácsonyfadíszeket és gömböket próbáljuk meg magasabbra tenni, hogy játékos kedvű kiskutyánk vagy cicánk ne érhesse el azokat. A fagyöngy szintén gyakori karácsonyi dísz, de figyelnünk kell arra, hogy gondosan helyezzük el, mert a növény bogyói mérgezők a kisállatok számára.


2. Hosszú séták a friss levegőn
A bent töltött családi és baráti összejövetelek és ünnepi ebédek után különösen jól esik egy hosszabb sétára indulni a friss levegőn és játszani egy kicsit a ropogós hóban. A kutyánk bármikor örömmel elkísér majd minket, és talán még egy kis extra testmozgást és labdázást is megejthetünk a séta alatt. A hidegben viszont ne feledkezzünk meg a kutyapulóverekről és a tappancsok védelméről!


3. Extra kényeztetés
A karácsonyi szünet egyik legjobb része, amikor felkucorodunk a kanapéra olvasni az egyik ajándékba kapott könyvet, vagy amikor sokadjára is végignézünk olyan ünnepi klasszikusokat, mint a Reszkessetek betörők. Ha kisállatunknak szabad feljárása van a kanapéra, akkor ez remek alkalom lehet arra, hogy magunk mellé hívjuk, és egy kis extra simogatással kényeztessük.


4. Ajándékok
Sokan a hagyományos megoldást választjuk: a kisállat-tulajdonosok jelentős hányada elismeri, hogy rendszeresen készít kisebb ajándékot a kedvencének karácsonykor. Ebben az esetben különösen igaz a mondás, miszerint jobb adni, mint kapni, de kedvenceink értékelik, ha időről-időre új játék vagy új ágy áll a házhoz, így ez jó módja lehet annak, hogy egyszerre fejezzük ki a szeretetünket és gondoskodjunk róluk.


5. Közös téli kirándulások
A karácsonyi vendégjárás és rokonlátogatás egyaránt izgalmas és stresszes kisállataink számára, hiszen ez új emberek és új helyek megismerésével jár. Néhány gazdi ilyenkor úgy dönt, hogy inkább otthon hagyja kedvencét. Ha muszáj egyedül hagynunk őket néhány órára, előtte bizonyosodjunk meg róla, hogy biztonságban lesznek, és ellenőrizzük a karácsonyi díszeket, mielőtt elindulunk. Ha viszont lehetséges, és a kisállatunk szeret utazni, remek lehetőség lehet magunkkal vinni egy kellemes téli kirándulásra és együtt élvezni az év egyik legkülönlegesebb időszakát.

Megosztás Tetszik