KARSIVAN - Aktív életerő

A KARSIVAN bizonyítottan javítja az idősödő kutyák életminőségét: élénkebbé teszi az állatokat és ezáltal aktívabb életmódot tesz lehetővé számukra. Az oxigenizáció mellett a szív- és érrendszer működését valamint az idegrendszer teljesítményét is javítja. Igazolták azt is, hogy a KARSIVAN hatásai még a legszélsőségesebb körülmények között — például nagy tengerszint feletti magasságban és alacsony hőmérsékleten — is érvényesülnek. Az itt bemutatott terepen elvégzett vizsgálat látványos eredményei szerint — amelyeket széles körű klinikai vizsgálatok megfi gyelései is alátámasztanak — a KARSIVAN ideális készítmény a középkorú és idősebb kedvenc háziállatként tartott kutyák számára.

 

Bizonyítottan segít megőrizni a kutyák élénkségét és aktivitását

Kutyákban az öregedéssel párhuzamosan csökken a vér oxigén-szintje, lelassul a szívműködés, és romlani kezdenek az agyi funkciók. Az öregedés ezen tünetei az éberség csökkenéséhez, levertséghez és a testmozgásra való hajlandóság mérséklődéséhez vezethetnek — ezekről a jelenségekről az idősebb kutyák tulajdonosai gyakran panaszkodnak. A KARSIVAN rendszeres adása segíthet enyhíteni e tüneteket, mert a készítmény fokozza az oxigénfelvételt, serkenti az energiaháztartást, és támogatja a központi idegrendszer működését. A gazdik számára ez kutyájuk viselkedésének észrevehető javulását jelenti: az állatok élénkebbé és mozgékonyabbá válnak. Ezért ha idősebb kutya páciensein az öregedés első jeleit észleli, javasolja azok rendszeres kezelését KARSIVANnal, amely bizonyítottan energiát ad és növeli az életerőt!

 

Bizonyítottan megelőzi a szívizomzat oxigénhiányát

A kutyákban megelőzi a szívizomzat oxigénhiányos állapotát (az EKG-n az ST szakasz –0,2 mV-ot meghaladó süllyedése alapján mérve).

 

Új magasságokba emelt bizonyítékok

A KARSIVAN háziállatokra gyakorolt előnyös hatásainak igazolása érdekében az Intervet terepi vizsgálatot folytatott. Ehhez olyan állatcsoportot választott – nagy tengerszint feletti magasságban dolgozó kereső- és mentőkutyák–, amelynél nagy valószínűséggel lépnek fel az oxigénellátás zavarai, a szív- és érrendszeri valamint az idegrendszeri megterhelések. A KARSIVANnal kezelt kutyák minden vizsgált paraméter tekintetében jelentős javulást mutattak. Ezek az előnyök ebben a kezelésben részesülő kedvencként tartott kutyák esetében is megmutatkoznak.

 

Bizonyítottan csökkenti az oxidatív stresszt

Az oxidatív stressz károsítja a biológiai membránok épségét (pl. sejthártyák, vörösvértestek), és további oxidációhoz vezető folyamatokat vált ki. Ezek esetenként meghaladják az érintett szervek vagy szövetek antioxidáns kapacitását, ami további károsodást eredményez. A érés hörgőtágító hatása révén javítja a szövetek felé irányuló oxigénszállítást, ezáltal segít megakadályozni a fenti káros folyamatokat. Ez azt jelenti, hogy az állatok hosszabb sétákra lesznek képesek, szívesebben játszatnak.

A KARSIVAN-kezelés – még nagy tengerszint feletti magasságban való megerőltető testmozgás közben is – fenntartja a hemoglobin oxigéntelítettségét.

 

Bizonyítottan előnyös hatású idősödő kutyákban

A KARSIVAN-kísérletben szereplő kereső- és mentőkutyákon észlelt élettani hatásokat a sejtekben fellépő oxidatív stressz okozta. Ugyanez a folyamat idézi elő az öregedés számos jelét is, melyek az idősebb kutyákon láthatók. A javítja a szervek és szövetek vérkeringését és oxigénellátását, ezáltal csökkenti az oxidatív stresszt, és a következő előnyös hatásokhoz vezet:

 • Javítja az idegrendszer működését
  javítja az agy véráramlását
  felerősíti az adenozin hatásait
 • Javítja a szívműködést
  javul a szívizomzat vérellátása
 • Javítja a légzésfunkciókat
  hörgőtágító hatású
 • Javítja a vázizomzat funkcióját
  növeli a perfúziót

 

Bizonyított hosszú távú hatás

A KARSIVANnal végzett rendszeres kezelés bizonyítottan előnyös a középkorú és az idősebb kutyák számára. A naponta kétszer szájon át, éhgyomorra (legalább 30 perccel az etetés előtt) adott adagolása az egész élet során folytatható azoknál a kutyáknál, melyeknél a kezelés előnyös hatásai jelentkeztek.

 

Még több információ a KARSIVANról itt érhető el.

Címkék:
Megosztás Tetszik