Gyerünk ki a szabadba! 5+1 tavaszi tipp kutyás gazdiknak

Ahogy melegszik az idő, a levegő pedig megtelik kellemes virágillattal és madárcsicsergéssel, egyre inkább a szabadba kívánkozunk – akárcsak kedvenceink. Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan élvezhetjük legjobban a tavaszi napokat négylábú barátunkkal!

 

1. Gyönyörködjünk a természetben mindennap!

Egy hosszú, jóleső séta a kutyusunkkal a legkézenfekvőbb dolog, amit ebben az időszakban tehetünk. Érdemes egy-egy új útvonalat is felfedezni, amit a természet apró szépségei öveznek, hogy gyönyörködhessünk a zöldülő és virágzó növényekben, nemcsak a megszokott épületek szürkeségében. Saját egészségünk érdekében is érdemes felkeresni a város azon részeit, ahol egy falatnyi zöld területet találunk, hiszen a természettől való elszakadás a tudósok szerint is számtalan fizikai és mentális problémát okozhat.

 

2. Kiránduljunk egy nagyot!

A téli időszakban mindenki a jó időre vár, hogy kimozdulhasson egy kicsit, azonban hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a lehetőségekről, mikor végre megérkezik a tavasz. Miért is kellene hétvégenként a négy fal között maradnunk, mikor annyira szép az idő? Vesszünk el a közeli hegyekben, erdőkben vagy réteken, és fedezzük fel a természetet a kutyánkkal! Az ilyen típusú élmények elmélyítik a kapcsolatunkat, arról nem is beszélve, hogy a testmozgás ember és állat számára egyaránt számtalan előnnyel jár. Viszont legyünk figyelmesek: ha a kutyánk nincsen formában, hamar elfáradhat és izomláza lehet. Mielőtt belevágunk a kalandokba, bizonyosodjunk meg arról is, hogy kedvencünket elláttuk a megfelelő ektoparazita-ellenes védelemmel!

 

3. Szervezzünk „játszó-randikat”!

Könnyebb megszervezni egy találkozót a kutyás barátainkkal vagy a közelben lakó gazdikkal, ha jó az idő. Az ilyen típusú „játszó-randik” hasznosak lehetnek: a kutyánk nyitottabb lesz más négylábú állatokra, mi pedig új baráti kapcsolatokra tehetünk szert, vagy elmélyíthetjük a régieket, miközben a kisállatunkkal is foglalkozunk.

 

4. Járjunk iskolába!

Napsütésben több kedvünk van felkeresni a kutyasulit, használjuk ki ezt a lehetőséget is! Gondosan válasszuk ki a kutyakiképzőt: ellenőrizzük a képesítését, kérdezzünk rá, hogyan fejleszti tovább a már meglévő szakmai tudását, és bizonyosodjunk meg arról is, hogy olyan módszereket alkalmaz, amikkel mi is azonosulni tudunk.

 

5. Mozogjunk többet!

Ha futásra vagy biciklizésre adjuk a fejünket, vigyük magunkkal a kutyánkat is! Ehhez természetesen stabil viszonyra van szükség, hogy biztosak lehessünk abban, kedvencünk nem lesz túl izgatott, és nem fut el vagy rántja meg túl erősen a biciklit. Ha attól félünk, hogy felmerülhetnek ilyen problémák, kérjünk tanácsot a kutyakiképzőnktől arra vonatkozóan, hogy az adott helyzetben hogyan nyugtassuk le és irányítsuk a jószágot.

 

+1. Csak élvezzük a nap melegét!

A jó idő arra motivál minket, hogy többet mozogjunk és erősítsük az izmainkat, de néha az időtöltés legtökéletesebb formája az, ha lehunyjuk a szemünket és pihenünk egyet… méghozzá hol máshol, ha nem a lágy, meleg tavaszi napsütésben, szőrös kis barátunk oldalán?

Megosztás Tetszik