A világ legdrágább kedvencei

Van, aki nem elégszik meg az „klasszikus” háziállatokkal, és egy különlegesebb fajta megszerzéséért képes akár milliókat is kifizetni. Összeállításunkban olyan egzotikus négylábúkat gyűjtöttünk össze, amelyeket borsos áruk miatt nem sokat szerezhetnek be.

 

Bengáli macska
A tehetősek körében nagy favoritnak számító fajtához több mint 800 ezer forintért lehet hozzájutni az egzotikus állatok piacán. A macska az ázsiai leopárd és a közönséges fekete házi macska 5 generációnyi keresztezésének eredménye. Leopárd külsőjével, házimacska méretével és természetével kétségtelenül gyönyörű teremtés.

 

Szavanna macska
Másik nagy kedvenc a felső tízezer körében a szervál és a házi macska keresztezése, amely 2012-ben tűnt fel először a macskaversenyeken. Több mint hatmillió forintba kerül!

 

Peterbald macska
A szfinx és a keleti rövidszőrű macska keresztezéséből tenyésztett cica különleges megjelenésével igazi kuriózumnak számít. A macska szőrének mennyiségétől függően az ára 200 és 800 ezer forint között mozog.

 

Kanadai eszkimó kutya
Az Észak-Amerikában őshonos, a legrégebbi fajtiszta kutyák között számon tartott kanadai eszkimó kutya az 1960-as évek elején a kihalás szélére került, így napjainkban egy kölyök körülbelül 1,3 millió forintot kóstál.

 

Tibeti masztiff
Ez a dús bundájú, tekintélyt parancsoló eb főleg Kínában népszerű házi kedvenc, de a világ minden táján igen keresett fajta: a kölykökért közel egymillió forintot kell fizetni.

 

Löwchen
A kis oroszlánkutya néven is ismert kedvenc a kanadai eszkimó kutyához hasonlóan majdnem kihalt, de sikerült a fajtát fenntartani. Igaz, napjainkban is nagyon ritka fajta, és másfél millió forintot is elkérnek egy kölyökért!

 

Mielőtt elkezdenénk félrerakni egy Bengáli macskára, érdemes felkeresnünk valamelyik magyarországi fajtamentő szervezetet, ahonnan ingyen elvihetők a gazdátlan, fajtiszta kedvencek. Valószínűleg nem fogsz köztük kis oroszlánkutya kölyköt találni, de agarat, tacsit, vagy francia bulldogot biztosan!

 

Innen töltse le a macskák vakcinázásáról szóló tájékoztatónkat!

Megosztás Tetszik