A legjobb dadus kutyusok

Ha új házi kedvenccel szeretnénk bővíteni a családot, de kisgyerekek mellé keresünk pajtást, mindenképp olyan kutyát érdemes választani, amelyik nem csak türelmes, hanem akár a nevelésben is besegíthet.

 

Olyan nagytestű kutyák közül szemezgettünk, amelyek közül első ránézésre némelyek félelmetesnek tűnhetnek, de higgyétek el, pont ők lesznek a legjobb dadák.

Bernáthegyi

Nem véletlenül játszanak a családi filmekben főszerepet, gyerekkorunk egyik kedvenc meséjében a Peter Pánban is ő volt a gyerekek dadája. Ez az óriási állat tényleg tele van szeretettel, gondoskodással, elképesztően türelmes, nyugodt kutya. Imádja a gazdáját, viszont a magányt nehezen viseli, ezért ideális helye lesz egy olyan családban, ahol sokan élnek együtt. A nevelését érdemes minél hamarabb elkezdeni, ugyanis hatalmas kutyáról beszélünk, akik már egészen fiatalon is 40-50 kilósak, ezért hajlamosak átvenni az irányítást, amit jobb megelőzni.

 

Golden Retriever

Ő is a családbarát kutyák táborát erősíti, imád a természetben lenni és nagyokat úszni, úgyhogy családi kirándulásokra is bátran vihetjük. Ráadásul óriási a védelmező ösztöne, ami a gyerekekre és a saját gazdájára különösen érvényes. Türelmes, nyugodt állat, kisebb gyerkőcök mellé is ajánlott.

 

Labrador Retriever
Az egyik legközkedveltebb családi kutya, nem véletlenül, ugyanis híresen okos, nyugodt és nagyon lojális állat, idegrendszere stabil, de ezzel együtt játékos és védelmező típus is. Melegen ajánljuk azok számára, ahol segítségre szoruló idős személyek, vagy kisgyerekek élnek. Ezek a kutyusok imádnak játszani, és óriási türelmük van: simán elviselik, ha a gyerekek lógnak rajtuk, ráadásul a gyereknevelésben, a felelősségtudat kialakításában is hasznosak lehetnek, hiszen sok sétára, törődésre van szükségük.

 

Német dog
Ő aztán tényleg nem egy apróság, de abszolút gyerekszerető kutya, védelmező, lojális, és nem utolsó sorban ösztönösen a sajátjaként tekint a gyerekeinkre. Négy éves kort betöltött gyerekek mellé ajánljuk, ugyanis a kutya sok törődést igényel, ha azt érzi, hogy el van hanyagolva, képes bosszúból megrongálni ezt-azt a lakásban. Mindenképpen kölyökkutyát válasszunk, hogy be tudjuk tanítani és korán megszokja a gyerekek közelségét.

 

Bulldog
Nem tűnik túl barátságosnak, pedig a külsejével ellentétben nagyon szereti a gyerekeket, egyáltalán nem agresszív, és nagyon hűséges társ hírében áll. A tenyésztők azt mondják, hogy a megfelelő nevelés mellett ez a kutya igazi őrangyallá tud válni, akár a saját életét is feláldozza, hogy a gazdáét biztonságban tudhassa. Lakásba nem ajánljuk, ugyanis imádja a nagy tereket és a sok mozgást.


Collie
Szintén egy igazi klasszikus családi kutya, ráadásul az egyik legokosabb fajtaként van számon tartva. Eredetileg terelőkutya, ezért ösztönösen védelmező, imád játszani, és fajtájából adódóan néha még a saját családját is megpróbálja vezetni, terelgetni. A gyerekekre úgy vigyáz, mint a sajátjaira, szinte mindig ott sertepertél körülöttük és figyeli, hogy minden rendben van-e velük.


Kopó
A kopót tényleg csak kertes házba ajánljuk, imádja a kinti létet és bizony hajlamos a kalandozásokra is. A kóborlási vágyát leszámítva nagyon türelmes kutya, nyúzhatják a lurkók kedvükre (egészséges keretek között), és akár 1-2 éves gyerek mellé is ideális. A rövid szőre miatt nem kell sokat foglalkoznunk a fésüléssel, ellenben elég nyáladzós fajta, amivel azért jó, ha számolunk.

Megosztás Tetszik