5 tipp, hogy a kutyád nyara is tökéletes legyen

A nyár mindannyiunk számára különleges időszak: izgalmas élményekre és szórakozásra vágyunk, ugyanakkor a feltöltődés is fontos. A kutyánk mindig készen áll egy közös kalandra - miért is ne tervezhetnénk olyan programokat, amikre velünk tarthat? Íme 5 tipp ahhoz, hogy tökéletessé tegyük négylábú barátunk nyarát!

1. Irány a vízpart!
Ha a tenger távol is van, egy közeli tó- vagy folyópart is jó helyszín lehet a kikapcsolódáshoz. A legtöbb kutya élvezi az új élményeket, szagokat és a természetet, sokan pedig még meg is mártóznak. Ha a víz nem túl mély vagy gyors folyású, és biztonságosnak tűnik, nyugodtan hagyjuk, hogy a kutya belemenjen és lehűtse magát a nyári hőségben. Ne felejtsük otthon a labdát és a frizbit sem, hogy együtt tudjunk játszani, vagy akár edzeni!

Tipp: Még szórakozás közben se feledkezzünk el a vízben rejlő veszélyekről! Fontos, hogy beoltassuk a kutyánkat a leptospirózis ellen, amely egy állóvízben élő baktérium által terjesztett betegség.

2. Menjünk kempingezni!
Ha szeretünk elmélyedni a természet szépségében, szervezzünk sátorozást és vigyük magunkkal a kutyánkat is! Biztosan boldogan fedezi majd fel velünk az ország számunkra még ismeretlen részeit, miközben időt tölthet velünk. A kutyánknak ugyanazokra a dolgokra lesz szüksége, mint nekünk: vízre, ennivalóra és egy kényelmes fekhelyre. Mielőtt elindulnánk, a következőkre figyeljünk: a nyakörv és a póráz kötelező kellékek, és ne engedjük a kutyánkat szabadon, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy azonnal visszajön, amikor hívjuk. Vigyünk magunkkal parazitaellenes szert, egy lapos fejű kullancscsipeszt - csak a biztonság kedvéért -, és egy fényvisszaverő nyakörvet/pórázt is. Az állatorvosunk telefonszáma is legyen velünk - jobb felkészültnek lenni!

 

3. Bulizzunk a barátainkkal!
Ha a barátainknak is vannak kutyái, töltsünk velük egy délutánt! Menjünk egy közeli parkba vagy erdőbe, sétáljunk egy nagyot, és vigyünk magunkkal néhány játékot, például labdát vagy frizbit, illetve vízipisztolyt egy kis hűsítő szórakozásért!

 

4. Bújjunk össze, és nézzük együtt a csillagokat!
A hétvégi esték remek alkalmat adnak arra, hogy autóba üljünk négylábú barátainkkal, és elhagyjuk a városhatárt. A levegő itt hűvösebb és az ég jobban látható, így ez egy tökéletes alkalom lehet ahhoz, hogy nézzük a csillagokat. Tegyünk egy kellemes sétát a friss levegőn, majd feküdjünk le a fűbe, és csodáljuk együtt a csillogó égboltot, miközben összebújva élvezzük a kutyánk társaságát. Tipp: Ne feledkezzünk meg a parazitaveszélyről sem: mielőtt egy ilyen kalandra indulnánk, ellenőrizzük, hogy a kutyánk megkapta-e a lehető leghatékonyabb védelmet!

 

5. Szerezzünk be egy locsolócsövet!
Ha nincs túl sok időnk kitalálni valamit, de van kertünk és egy locsolócsövünk, az már bőven elegendő ahhoz, hogy remekül szórakoztassuk a kutyánkat! Indítsuk be a locsolórendszert, és irányítsuk a sugarat a levegőbe, hogy a kutyus elkaphassa azt. A kutyák imádni fogják ezt a hőségben!

Tipp: Néhány kutya nem szereti, ha közvetlenül rá locsoljuk a vizet. Ha azt látjuk, hogy a kutyánk fél a víztől, inkább kerüljük el a stressz-helyzetet, és hagyjuk ki ezt a játékot.

 

Néhány extra tipp, mielőtt elindulnánk:

  • Ha testmozgást tervezünk, bizonyosodjunk meg róla, hogy jól mértük fel a kutyánk szükségleteit és képességeit.
  • Ne feledkezzünk el a kutyánk személyiségéről sem: míg egyes kutyák szívesen találkoznak más kutyákkal vagy emberekkel, mások inkább csak a gazdájukkal töltenének időt.
  • Ha a kutyánk szociális, és szeret másokkal találkozni, akkor bizonyosodjunk meg róla, hogy a többi kutya is nyitott rá, hogy vele játsszon! Mielőtt hosszabb szabadidős programra indulnánk együtt, ajánlott egy rövidebb találkozót beiktatni, hogy láthassuk, hogyan jönnek ki egymással.
Megosztás Tetszik